Fra gravemaskiner til filter

Fra Lekang Maskin til Lekang Filter

Lekang Maskin - Maskinkunnskap

Lekang Maskin AS historien starter i 1970 med Rolf Lekang som blir forhandler av Hamjern, Hymas og JCB gravemaskiner i Vestby. På 80-tallet overtar Lekang Maskin importen av Sumitomo beltegravere og JCB anleggsmaskiner. Rolf Lekang leder salget av maskiner og sønnen Rune Lekang leder service og delesalg.
 
Da vekslingskursen for pund økte mye på slutten av nittitallet ble det vanskelig å drive med maskinsalg. Lekang Maskin AS var på den tiden også blitt markedsleder på filter til anleggsmarkedet. Strategien videre ble å satse for fullt på filter og filtreringsutstyr.

Lekang Maskin - Filterkompetanse

Allerede i 1974 starter sønnen Egil Lekang med salg av filter - med Lekang Maskin AS som lokal forhandler. Året etterpå blir Lekang Maskin AS importør av Fleetguard filter (Cummins Filtartion) og deretter Mahle filter (som i 2016 bytter navn til Filtration Group).

I 1987 bidrar Lekang Maskin AS til at Fleetguard salget starter i Sverige. Det  innledes et samarbeid med Gøsta Larsson og Per Wallin i Filterteknik Sverige AB. I 1990 starter også Filterteknik Sverige AB med produksjon av filteraggregater, filtertraller og vakuumbaserte filtreringsanlegg.

I 1997 åpnes et salgskontor i Bergen og et nytt selskap i Danmark under navnet Filterteknik Danmark A/S sammen med Carsten Kildegaard.

De neste 10 årene frem til 2007 dobler vi omsetningen igjen i Norge og utvider med nytt lager, verksted og flere kontorer.

I februar 2010 ble Lekang Group solgt til Indutrade AB. Lekang Group er i dag en ledende filterleverandør til anlegg, transport, industri, marine og offshore i Skandinavia.